32. As-Sajda (Palvomisen suura)

1.

Aliif, Laam, Miim. (Minä olen Jumala, parhaintietäjä.)

2.

Tämän Kirjan on ylhäältä lähettänytmaailmojen Herra, siitä ei ole epäilystä.

3.

Sanovatko he, että olet sen keksinyt? Ei, seon Herraltasi tullut totuus, jotta voisit varoittaa ihmisiä, joidenluokse ennen sinua ei ole saapunut varoittajaa, ja jotta he saisivatjohdatuksen.

4.

Juuri Jumala on luonut taivaat ja maan jakaiken niiden välillä olevan kuudessa päivässä ja on yhä säilyttänytlujan mahtinsa. Teillä ei ole muuta suojelijaa eikä auttajaa kuinHän. Ettekö tätä ota varteen?

5.

Hän lähettää käskynsä ylhäältä avaruudestamaan päälle; sitten se kohoaa Hänen luokseen yhdessä päivässä, jokateidän laskujenne mukaan on tuhannen vuoden pituinen.

6.

Sellainen on Hän, joka tuntee sekä salatutettä ilmeiset asiat, Hän on kaikkivaltias, kaikkein armollisin.

7.

Kaiken Hän on tehnyt parhaimmalla tavalla jaaloittanut luomalla ihmisen kosteasta savesta.

8.

Sitten Hän loi hänen siemenensä mitättömännäköisestä nesteestä.

9.

Senjälkeen Hän täydensi hänet ja puhalsihäneen henkensä, ja Hän on antanut teille kuulon ja näön sekäsielun. Mutta niukasti te osoitatte kiitollisuutta.

10.

He kyselevät: »Kuinka, senkö jälkeen kuin memaadumme tomuksi, meidät herätetään taas uuteen eloon?» Niin, hekieltävät Herransa tulemisen.

11.

Sano: »Kuoleman enkeli, joka teitä kaitsee,on maksava teille täyden palkkanne; sitten teidän on palattavaJumalan luokse.»

12.

Jospa voisit nähdä, miten syntiset seisovatHerransa edessä päät vaipuneina ja sanovat: »Oi Herra, me olemmenähneet sekä kuulleet, lähetä meidät siis takaisin, jotta voisimmetehdä hyvää, sillä totisesti, olemme päässeet varmuuteen.»

13.

Jos Me olisimme tahtonut, olisimme totisestivoinut antaa jokaiselle sielulle johdatuksensa, mutta sanani onkäyvä toteen: »Totisesti, olen täyttävä helvetin dzinneillä jaihmisillä sekaisin.»

14.

»Maistakaa siis seurauksia, koska unohdattetämän päivän saapumisen. Olemme maksanut teille palkanunohduksestanne, ja maistakaa nyt tuomio siitä, mitä olettetehneet.»

15.

Vain ne uskovat merkkeihimme, jotka lankeavatmaahan kunnioittaen, kun heitä niistä muistutetaan, ja julistavatHerransa kunniaa Häntä ylistäen, sekä ne, jotka eivät paisuylpeydestä.

16.

He nousevat vuoteistaan rukoillen Herraansapeläten ja toivoen, ja he antavat almuja siitä, mitä Me olemmeheille suonut.

17.

Mutta yksikään sielu ei tiedä, mitä heille ontallessa sellaista, mikä on kirkastava heidän silmänsä, palkkanasiitä, mitä ovat tehneet.

18.

Onko uskovainen sellaisen kaltainen, joka ontottelematon? He eivät voi olla samanvertaisia.

19.

Niitä varten, jotka uskovat ja suorittavathyviä tekoja, on ikuiset puutarhat palkkana siitä, mitä ovattehneet.

20.

Mutta jotka ovat olleet tottelemattomia,niiden asuinsijana on oleva tuli. Aina kun he haluavat päästä sieltäpois, heidät palautetaan takaisin ja heille sanotaan: »Maistakaa nyttulen tuskaa, jota väititte valheeksi.»

21.

Totisesti, Me annamme heidän ennen tulevaa,ankaraa tuomiota maistaa lievempää rangaistusta, jotta hekääntyisivät hyvään.

22.

Kuka onkaan väärämielisempi kuin se, jokasaadessaan muistutuksen Herransa merkeistä kääntää niille selkänsä?Totisesti, kirouksemme kohtaa syntisiä.

23.

Totisesti, Me annoimme Kirjan Moosekselle -älä epäile sitä! – ja annoimme sen johdatukseksi Israelin lapsille.

24.

Me määräsimme heidän joukostaan myösjohtajia, jotka johdattivat kansaa Meidän käskymme mukaan niin kauankuin he siitä kiinni pitivät ja olivat varmoja merkeistämme.

25.

Totisesti, Hän, sinun Herrasi, onylösnousemuksen päivänä tuomiollaan ratkaiseva heidän välilläänolleet kiistat.

26.

Eivätkö he näe johdatusta siinä, että ennenheitä olemme tuhonnut monia sukupolvia, joiden asuinsijoilla he nytkuljeskelevat? Totisesti, tässä on merkkejä. Eivätkö he mitäänkuule?

27.

Eivätkö he havaitse, miten Me langetammesateen kuivuneeseen maahan ja sen avulla kasvatamme viljaa, jota heitse sekä heidän karjansa syövät? Eivätkö he mitään näe?

28.

Ja he sanovat: »Milloin tämä ratkaisutapahtuu, jos kerran puhutte totta?»

29.

Vastaa: »Tuomion päivänä, jolloin usko eivähääkään hyödytä niitä, jotka nyt ovat uskottomia, eikä heilleanneta armon aikaa.»

30.

Käänny siis pois heistä ja odota! Totisesti,he saavat odottaa sinun lainasi.