100. ‘Adijat

1.

Pasha vrapuesit e shpejtë (kuajt) që hingëllojnë!

2.

E që me thundrat e tyre nxjerrin xixëllima zjarri nga gurët,

3.

Dhe të cilët vërsulen herët në agim.

4.

E me të (vërsulje) atëherë çojnë pluhur.

5.

Dhe ashtu hidhen në mesin e grumbullit (të armikut).

6.

Vërtet, njeriu është përbuzës ndaj Zotit të vet.

7.

Edhe vetë është dëshmues i asaj (përbuzje).

8.

Dhe ai është që shumë e do pasurinë.

9.

A nuk e di ai se kur të nxirret çka ëstë në varreza?

10.

Dhe të tubohet (të dalë në shesh) ajo që ishte në gjoksa.

11.

E atë ditë, pa dyshim Zoti i tyre është i njohur për punën e tyre.